sreda, 08. februar 2012

Hud "winter outbreak" zimski udar, 3-8.2.2012

Po mučnem začetku zime, ko je nad nami dolgo časa vztrajalo območje visokega zračnega pritiska in so nas vremenske fronte prehajale ob severnih višinskih vetrovih, je zima v februarja je opravičila svoje ime. Temperature so tudi podnevi padle globoko pod ničlo. Snežilo je pri -8°C. Zaradi nižjega vodostaja in bolj počasnega toka, je na nekaterih predelih pričela zamrzovati reka Krka, led se bo v prihodnjih dneh še odebelil. Nazadnje je Krka tako zamrzovala davnega leta 1985.


Nedelja, 5.2.2012
Mali Vinji Vrh

Zamrznjen desni tok reke Krke pri gradu Otočec.Brezovica pri Šmarjeških Toplicah.Dolenje Kronovo in zamrznjena reka Krka v ozadju.Zgornji del Družinske vasi.

Pričetek obilnejšega sneženja v ponedeljek zvečer, 6.2.2012

V noči na torek se je sneženje pri nas nekoliko okrepilo.Zamrznjem del reke Krke pod starim delom Novega mesta.

Torek, 7.2.2012, celodnevno sneženje ob zmernem SV vetru, pri -8°C......res sibirska poslastica!


Snežni zameti so pri ans redkost. Saj sneg večinoma pada ob izostanku vetra in pa pri temperaturah okrog ničle. Tokrat je bila povsem druga zgodba. Tekom dneva je pihal SV veter v sunkih do 30km/h pri temperatura med -8°C in -10°C.
Reka Krka.
Del, kjer se potok Toplica izliva v reko Krko. Višje teče Krka in je delno zamrznjena, v spodnjem delu pa priteka toplejša voda potoka Toplica. ZAto od tu naprej Krka ni zamrznjena.

Zima kot se spodobi, taklele je bilo v Kronovem. Zasnežena lokalna cesta. Super :)

Tole je pa največji zamet pri nas. Za primerjavo je zraven kolegica Isa :)Fantastičen zimski dan, Sreda, 8.2.2012

Po nekaj dnevih oblačnega vremena s snegom, se je proti jutru le zjasnilo. Dan je minil v sončnem in hladnem zimskem vremenu. Kateri pa so bili v preteklih zimah zelo redki. Snega 19cm, "pure" pršič.

Tekač na smučeh, redkost pri nas, hehe:)Ni komentarjev:

Objavite komentar